Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLI Jobs. Rohde & Schwarz e mediul perfect și libertatea de care ai nevoie pentru ca ideile si visele tale să devenină realitate

Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Ajuns la a șasea ediție, evenimentul are loc în perioada 15-16 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.

Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.

Scurtă descriere a companiei Rohde & Schwarz

Înființată în 1990, compania noastră face parte din grupul german Rohde & Schwarz încă din anul 2010.

Prin intermediul grupului german, Rohde & Schwarz Topex a avut acces la piețele din întreagă lume, mai ales că numeroasele proiecte de succes ale companiei au făcut din Rohde & Schwarz un nume recunoscut în cadrul industriei ATC (controlul traficului aerian).

Încă de la înființare, cultura companiei s-a bazat pe inovație, performanța continuă dar și o relația puternică cu clienții si angajații săi.

Rohde & Schwarz Topex este cunoscută pentru produsele inovatoare de înaltă calitate din segmentul ATC iar CERTIUM® VCS este cea mai răspândită soluție VCS full-IP de pe piață, oferind noi niveluri de siguranță, securitate și eficiență.

Cu peste 300 de angajați care aduc echilibrul potrivit de profesionalism și fiabilitate pentru succesul nostru în afaceri, un sediu modern ce include departamente de cercetare și dezvoltare dar și unități de producție, Rohde & Schwarz Topex se extinde conținuu, ajungând la o acoperire mondială a portofoliului de clienți.

Scopul participării la târg:

Considerăm că participarea la târg este o oportunitate excelentă de a ne prezenta poziția de leader pe piața ATC în fața unor oameni din domeniul IT bine pregătiți si dornici de evoluție în carieră.

Extinderea pe care ne bazăm ne face să fim în permanentă căutare de tineri care să pună în practică toate cunoștințele dobândite și să devină buni profesioniști, oferindu-le un mediu perfect pentru dezvoltare, ajutându-i să-și atingă potențialul.

Indiferent de stadiul carierei în care participanții la târg se află, studenți, absolvenți sau practiciani cu experiență, în compania noastră vor găsi oportunități de carieră provocatoare.

Împreună așteptăm sa împărtășim pasiunea pentru spiritul de echipă, tehnologia inovatoare și un mediu de lucru excelent!

Ne ghidăm după motto-ul „Make ideas real” – și am făcut-o chiar de la început.

Vrei să contribui cu propriile idei pentru inovație? Iti oferim mediul perfect și libertatea de care ai nevoie pentru ca ideile si visele tale să devenină realitate.

Alătura-te echipei noastre și vei avea șansa de a influența viitorul industriei de Air Traffic Control!

Cum arată jobul și angajatul viitorului în domeniul/industria în care activați?

Industria IT&C oferă o gamă largă de opțiuni pentru cei care au un background academic în domeniu. Vorbim despre Business Analysts, Data Architect, QA Engineer, System Engineer, Software Engineer, Product Managers, specialiști în Cybersecurity și în multe alte ramuri ale industriei. Cu atât mai mult, piața forței de muncă in industria IT se dezvoltă constant, iar numărul de oportunități crește simultan.

Tinerii caută acele joburi în care au șansa să lucreze pentru pasiunile lor. Generația nouă își dorește evoluție, renume, recunoaștere, vizibilitate. Dincolo de aspecte precum salariul, beneficiile sau condițiile de muncă, angajatorul trebuie să fie atent și la o serie de elemente precum echilibru viață personală/job, oportunități de dezvoltare, recunoaștere a meritelor sau valori și cultură organizațională. Tot mai mulți tineri sunt tentați să opteze pentru munca de acasă în detrimentul prezenței fizice la birou. Și aici angajatorul trebuie să găsească un echilibru și să dea dovadă de flexibilitate astfel încât să satisfacă aceasta nevoie a salariaților. Este necesar să ne pregătim pentru un viitor incert, iar competențele de bază vor fi agilitatea, flexibilitatea, adaptabilitatea, gândirea critică și analitică. Se va pune mare accent pe abilitățile tehnologice, abilități IT de la cele de bază la cele avansate, analiza datelor și inginerie. Aceste abilități vor fi probabil cel mai bine plătite. Angajații din viitor vor trebui să fie flexibili, creativi, sociabili, să aibă o gândire critică, cunoștințe interdisciplinare și o capacitate de a rezolva probleme complexe.

Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?

Tehnologia a schimbat semnificativ modul în care lucrăm și ne comportăm la locul de muncă. Oamenii au devenit dependenți de gadgeturi și dispozitive inteligente, astfel că întreaga lor activitate este centrată în jurul tehnologiei.

Dacă în trecut companiile se bazau mai mult pe intuiție pentru a determina ce își doresc clienții, acum au la dispoziție tot felul de sisteme moderne pentru a face acest lucru. Tot mai multe de companii se folosesc de tehnologie și apelează la servicii precum Skype, VoIP și cloud computing pentru a-și îmbunătăți timpul de reacție și a le oferi clienților un răspuns rapid, dar și pentru a-și sprijini consultanții care lucrează la distanță și pentru a-și extinde businessul.

Suntem absolut convinși că angajatorii vor căuta acei oameni care știu să folosească eficient echipamentele IT și care sunt dispuși să se dezvolte profesional odată cu tehnologia. Cu cât un angajat are mai multe cunoștințe în utilizarea instrumentelor IT și software-urilor, cu atât mai repede își va găsi un job. Nu este cazul să ne temem de impactul tehnologiei și, implicit, inteligenței artificiale care ia amploare. Tocmai datorită dezvoltării tehnologiei vor apărea în permanență joburi noi.

Exista companii cu dificultăți majore în acoperirea anumitor poziții. Acest deficit de resurse umane ar putea fi compensat prin tehnologie. Impactul său se resimte din plin pe piața muncii în ultimii ani, iar automatizarea conturează viitorul forței de muncă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE