Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ordonanță de urgență pentru concediile medicale. Pacienții oncologici și mamele gravide, scutiți de la suprataxă

PSD și PNL nu vor să mai elimine taxarea concediului medical pentru toți pacienții. Proiectul a trecut de Senat, dar între timp a fost băgat la sertar în Camera Deputaților.

Potrivit surselor Euronews, deputații Coaliției așteaptă acum o Ordonanță de Urgență din partea Guvernului, prin care doar anumiți pacienți să fie scutiți de așa-numita "taxă pe boală".

Începând de la 1 ianuarie a intrat în vigoare această supraimpozitare de 10% a salariului brut atunci când oamenii își iau acel concediu medical.

Marcel Ciolacu se plângea că există un număr foarte mare de concedii medicale în România, iar Guvernul a luat această măsură a fost luată având în vedere că un român care se află în concediu medical ar putea lua mai mulți bani decât atunci când merge efectiv la muncă.

După ce s-a iscat un întreg scandal în spațiul public au decis reprezentanții coaliției să elimine această măsură prin Parlament, proiectul a trecut de Senat, dar a rămas blocat la Camera Deputaților iar sursele spun că Guvernul va emite o ordonanță de urgență prin care să fie scutiți de acest impozit suplimentar pacienții oncologici și mamele gravide, iar pentru restul pacienților măsura va rămâne în vigoare.

În ceea ce privește banii care vin la bugetul de stat de pe urma concediilor medicale, Executivul se așteaptă ca până la finalul anului să încaseze 600 de milioane de lei.

Ministerul de Finanțe spune că această supraimpozitare ar ajuta bugetul de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE