Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oraș lăsat fără apă, după seismul de joi. Primar: „Noi avem conducte vechi și de 100 de ani”

Magistrala de apă care alimentează întregul oraș Câmpulung Muscel a fost avariată - primarul spune că are date că totul s-a întâmplat din cauza cutremurului de joi.

În acest moment, apa a fost oprită în oraș, iar echipele de intervenție lucrează la foc continuu pentru a repara conducta. Primarul spune ca cel mai probabil oamenii vor avea apa la robinet abia duminică.

„Alternativele sunt foarte puține, în ideea în care avem șapte puțuri, o rezervă cu un debit foarte mic și zone foarte multe înalte, foarte puțini beneficiază de aceste rezerve, în jur de 5.000. Situațua este mult mai gravă, în ideea în care nu e vorba doar despre Câmpulung, ci și de comunele învecinate, aproximativ 100.000 de oameni.

Noi avem în Câmpulung conducte vechi și de 100 de ani, unde nu se mai pot face reparații decât să se bată cepuri de lemn.

Situația e destul de gravă, cred că suntem pe primul loc în țară într-un top al rușinii dacă putem spune așa, având cele mai multe avarii, tocmai că în această perioadă nu a fost niciun interes la conducerile care au fost înainte.

Treaba e foartă simplă. Când cumperi o casă veche nu te apuci să cumperi mobilă ci să te uiți la conducte. Din păcate s-au luat ochii cu acest asfalt electoral. Noi avem peste 500 de avarii, în primele șase luni ale acestui an.

Totul a pornit cu un șuvoi de apă, în grădinile unor oameni dintr-o comună învecinată.”, a declarat Elena Lasconi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE