Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur cu magnitudinea de 5,4 în Vrancea. Seismul a fost resimțit și în București

Un cutremur de peste 5 grade pe scara Richter s-a produs, joi, în Zona Seismică Vrancea, la ora 6:50, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

UPDATE: Magnitudinea cutremurului produs în această dimineață a fost revizuită din nou, de la 5,2 la 5,4. De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care s-a produs seismul, respectiv 148,8 kilometri.

Activitatea seismică din Vrancea este una normală, iar cutremurul cu magnitudinea 5,4 care a avut loc în această dimineaţă nu produce replici, a precizat Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„Cutremurul din această dimineaţă a avut intensitate V şi s-a produs la o adâncime de 148 de kilometri, în funcţie de numărul de staţii care au fost introduse în localizare. Este un cutremur moderat în activitatea seismică din zona Vrancea şi nu produce replici. Totul este în limite normale", a precizat şeful INFP, potrivit Agerpres.

Inițial, seismologii au anunțat producerea unui cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, iar ulterior au revizuit magnitudinea la 5,3 grade.

„În ziua de 03.11.2022, 06:50:26 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 147.5 km (soluție revizuită)

Cutremurul s-a produs la 74km E de Brasov, 76km NE de Ploiesti, 116km V de Braila, 118km V de Galati, 119km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 199km SV de Iasi”, au precizat seismologii.

În urma seismului, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Un alt cutremur cu magnitudinea 3,1 grade pe Richter a avut loc duminică dimineaţa, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

În luna octombrie 2022, în România au avut loc 31 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 grade pe Richter, conform Agerpres.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE