Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se dă drumul la căldură în București, începând de marți. Unele blocuri riscă să nu aibă nici apă caldă

Bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor avea căldură începând de mâine, spune directorul Termoenergetica. Și asta pentru că temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius, potrivit ANM. Ba chiar, noaptea trecută, în centrul Bucureștiului s-au înregistrat minus trei grade Celsius. Nu toate blocurile vor fi, însă, alimentate din cauza avariilor din sistem.

Sunt 72 de blocuri din Capitală care nu au apă caldă, iar mâine seară ar putea să nu beneficieze nici de agent termic. Numărul s-ar putea schimba dacă avariile vor fi remediate până mâine.

Directorul Termoenergetica spune că rămâne de văzut acest lucru. El a mai menționat că de mâine seară vor fi încărcate instalațiile, astfel că va fi livrat agent termic la blocurile ce sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

O altă problemă este faptul că multe asociații de locatari își vor ține propriile instalații de căldură închise până la 1 noiembrie, dată de la care se acordă ajutoarele pentru căldură.

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie, de la 143 lei la 350 lei, ceea ce înseamnă ca în această iarnă bucureștenii vor plăti mai mult decât dublu pentru a avea cald în apartamente.

Sistemul de termoficare din Capitală, șubred

De menționat este și faptul că sistemul este sensibil. În acest moment se fac ultimele verificări la conducte, la punctele termice și de asemenea la centrale pentru ca acestea să fie puse la punct pentru momentul în care va fi repornit sistemul.

Cu toate acestea, angajații Termoenergetica se așteaptă la avarii care, cel mai probabil, vor apărea pe parcurs, mai ales având în vedere faptul că anul acesta s-au modernizat doar 20 de kilometri de conducte din totalul de 1000 pe care îi însumează sistemul din Capitală.

În prezent, sunt racordate la sistemul general de încălzire 8.200 de blocuri, 600 de imobile, 5.600 de instituții publice și agenți economici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE