Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ora de istorie s-a mutat la Palatul Culturii din Iași

La Iași, istoria Imperiului Roman este predată de studenții de la Istorie prin metode interactive. O expoziție de la Palatul Culturii oferă șansa elevilor să descopere secretele Romei Antice printr-o incursiune în afara sălilor de clasă.

Ora de istorie, altfel

Ora de istorie despre Imperiul Roman a luat forma unei expoziții cu 44 de exponate la Palatul Culturii din Iași.

„Nu stăm numai în fața caietelor și cu pixul în mână să scriem după dictare. A fost o oră interactivă în care am pus și întrebări, am și răspuns”, spune o participantă.

„Am fost interesată de elementele de noutate venite direct din Italia, elemente care susțin faima imperiului Roman de atâtea milenii, suntem tributari acestui imperiu pentru că suntem din daci si romani. Am încercat și încerc în toată cariera mea didactică să nu trec peste fundația istorică a poporului nostru”, spune un profesor documentarist.

Unde pot fi văzute exponatele

Prețul unui bilet este de 17 lei pentru elev și 22 de lei pentru adult.

Ioana Gamen, inițiatoarea expoziției: „Este un concept creat de cei care expun și în Florența la Leonardo da Vinci, ei au creat acest concept. Deci toate aceste miniaturi sunt propria lor idee și au făcut un traseu istoric de la apariția Imperiul Roman și până a căzut.”

Expoziția poate fi văzută în Palatul Culturii din Iași până pe zece noiembrie. Apoi va ajunge la Cluj-Napoca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE