Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cei șapte militari din Constanța și un civil acuzați de furt de combustibil, arestați preventiv

Update: Cei şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil, reţinuţi de procurorii militari sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil - motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa.

Măsura dispusă de judecători nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Șapte militari și un civil au fost reținuți și riscă arestarea preventivă. Sunt acuzați că au furat combustibil din baza militară Mihail Kogălniceanu. Procurorii Parchetului Militar au efectuat percheziții domiciliare, în mai multe localități din județul Constanța și Ialomița.

Au descoperit aproximativ cinci tone de motorină. Potrivit anchetatorilor, combustibilul ar proveni din cisternele aflate în Baza Militară, care urmau să alimenteze vehiculele militare.

În total, 22 de persoane sunt cercetate în acest caz. Cei șapte militari și un civil reținuți urmează să fie prezentanți Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de furt, tăinuire și delapidare.

O grupare a furat motorină în valoare de 2 milioane de dolari 

În 2021, procurorii DIICOT au anchetat un grup infracțional organizat care a sustras din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu combustibil în valoare de două milioane de dolari, relatează Agerpres.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE