Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetatorii fac reconstituirea accidentului aviatic din Constanța, în care au murit șapte oameni

Anchetatorii care cercetează cauza prăbușirii elicoperului militar aflat în misiune de căutare - salvare a unui MiG-21 LanceR dispărut pe data 2 martie în județul Constanța au reconstituit zborul din seara fatidică.

Aceștia au respectat aceiași viteză, altitudinea, traseul, coordonatele GPS. Au decolat de la Mihail Kogalniceanu cu același tip de elicopter, cu cei 7 militari. Aceștia au făcut fotografii și filmări pentru a putea studia cauzele care au dus la această tragedie.

Vremea era foarte schimbătoare în acea seară, la fel și în momentul în care anchetatorii au încercat să facă reconstituirea, motiv pentru nu au putut să stabilească aceleași condiții meteo.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut în luna martie legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Elicopterul plecat în căutare a dispărut și el de pe radar.

Cele două aeronave s-au prăbușit, iar cele două echipaje de la bordul aeronavelor și-au pierdut viața.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE