Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata cumpără două elicoptere de atac H215M pentru 150 milioane de euro. Solicitarea trimisă în Parlament

Armata Română vrea să cumpere două elicoptere de atac: costul lor este estimat la peste 150 de milioane de euro, astfel că ministerul apărării a cerut o aprobare prealabilă a Parlamentului pentru această achiziție.

Armata spune că are nevoie de aeronave capabile de luptă la suprafață, iar varianta optimă pentru aceste capabilități sunt elicopterele de tip H215M fabricate de Airbus, se arată în cererea trimisă deja către Camera Deputaților.

Achiziția ar urma să fie demarată chiar anul acesta. Recent, Comisiile Reunite de apărare din Parlament au dat undă verde și pentru achiziția de trei sisteme Bayraktar, adică un total de 18 drone militare, fabricate în Turcia. Costul lor se ridică la peste 300 de milioane de dolari.

2,5% din PIB pentru Apărare

CSAT a decis ca România să stimuleze investițiile în dezvoltarea producției de gaze naturale, introducerea reactoarelor nucleare modulare și consolidarea infrastructurii de transport a energiei și a gazelor naturale.

O altă decizie a CSAT vizează alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare, începând de anul viitor.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, în şedinţa de marţi, actualizarea programului „Armata 2040”, pe principalele direcţii: bugetarea necesarului de personal al armatei, reconfigurarea programelor de înzestrare şi a eforturilor de refacere a stocurilor, modernizarea industriei de apărare, precum şi măsurile pentru o mai bună menţinere a personalului militar calificat, informează Administraţia Prezidenţială.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE