Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opt morți, zeci de răniți și un bloc distrus de flăcări în Dnipro, unde Rusia a lansat numeroase rachete și drone. Zelenski cere și mai mult ajutor

Rusia a lansat un nou atac masiv asupra Ucrainei, cu 22 de rachete și 14 drone. Toate dronele au fost doborâte, dar șapte rachete au căzut pe teritoriul ucrainean. Opt oameni au murit și aproape 30 au fost răniți în orașul Dnipro. Un bloc a fost cuprins de flăcări și multe victime au fost prinse între ruine. Președintele Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului să intervină pentru a apăra cerul Ucrainei, așa cum a făcut-o și în Orientul Mijlociu.

Rusia a lansat un nou atac masiv asupra Ucrainei: morți, răniți și multe clădiri distruse, în orașul Dnipro

Sirenele au sunat în Dnipro la ora cinci dimineața. Autoritățile spun că atacul rușilor a vizat în special centrul orașului. Un bloc cu cinci etaje, zece clădiri rezidențiale și gara au fost avariate. Atacul de noaptea trecută vine la două zile după lovitura asupra orașului Cernihiv, care s-a soldat cu 18 morți și zeci de răniți.

Totodată, Kievul susține că, pentru prima dată de la începutul războiului, a reușit să doboare un bombardier strategic rusesc Tupolev 22. Aparatul de zbor, care aparține Forțelor Aerospațiale ruse, s-a prăbuşit în regiunea Stavropol din sudul Rusiei în timp ce se întorcea la bază după o misiune. Rușii confirmă pierdea avionului militar, dar nu recunosc implicarea Ucrainei.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului să se implice mai mult pentru a ajuta Ucraina.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru teroarea provocată. Fiecare dronă, fiecare rachetă trebuie să fie doborâte. Partenerii noștri au capacitățile necesare, au dovedit acest lucru în Orientul Mijlociu și ar trebui să înceapă să acționeze și în Europa”, a scris Zelenski pe Facebook.

De la Washington, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat că se fac eforturi mari pentru ca armata ucraineană să primească sprijinul necesar. Cel mai probabil, sâmbătă, Camera Reprezentanților va aproba pachetul de 61 de miliarde de dolari.

Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: „Ne concentrăm pe colaborarea cu aliații și partenerii internaționali pentru a ne asigura că Ucraina primește ceea ce are nevoie, nu numai pe termen scurt, ci și pe termen lung. Înțelegem, de asemenea, situația gravă din Ucraina, motiv pentru care ne-am dori foarte mult să vedem acest pachet aprobat. Ne-am dori foarte mult să putem să grăbim această asistență de securitate”.

Ajutorul militar pentru Ucraina a fost blocat timp de câteva luni de republicani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE