Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opoziția maghiară cere alegeri anticipate: Va insista pe schimbarea actualului guvern, condus de Viktor Orban

Opoziția maghiară se pregătește pentru alegerile europene și municipale de la începutul lunii iunie și anunță că va insista pe schimbarea actualului guvern, condus de Viktor Orban.

Coaliția formată de partidele din Opoziție mizează pe un rezultat care să-i permită să insiste pe alegeri parlamentare anticipate și înlăturarea actualului premier de la putere.

Principalul candidat al opoziției de stânga din Ungaria, a cerut alegeri anticipate la evenimentul de lansare în campania pentru europarlamentare.

Opoziția va lupta pentru alegeri anticipate

Klara Dobrev, cap de listă pentru alegerile europene, a spus că în cazul în care majoritatea maghiarilor vor spune pe 9 iunie că nu mai doresc să fie guvernați de regimul Orban, opoziția va lupta pentru alegeri anticipate.

Klára Dobrev, liderul opoziției maghiare: Unul dintre cele mai sigure semnale ale prăbușirii unei case este atunci când fundația începe să crape. Este exact ceea ce se întâmplă cu Fidesz (partidul premierului n.r.). Astăzi, pentru marea majoritate a oamenilor, este pur și simplu o rușine să susțină acest guvern.

La eveniment a participat și comisarul european, Nicolas Schmit, primul de pe lista Partidului Socialiștilor Europeni. Acesta a calificat guvernarea lui Viktor Orban drept nesăbuită, iresponsabilă și nedemocratică.

”De când partidul lui Orban a ajuns la putere, statul de drept a fost demontat în mod constant”

Nicolas Schmit, reprezentantul Partidul Socialiștilor Europeni: De când partidul lui Orban a ajuns la putere statul de drept a fost demontat în mod constant, iar Orban a transformat această țară, pas cu pas, într-un sistem care îi oferă putere absolută, dar și acces deplin pentru prietenii săi la resursele și banii publici.

Rita Konya, jurnalist Euronews: Politicianul luxemburghez a subliniat că mesajul social-democraților pentru actorii și mișcările antidemocratice este: nicio cooperare sau coaliție cu Orban sau cu extrema dreaptă. Aceasta este linia roșie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE