Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Budapesta: mii de oameni au cerut demisia premierului Viktor Orban și a procurorului-șef

Mii de maghiari au protestat la Budapesta la adresa lui Viktor Orban. Manifestația a avut loc după ce un fost apropiat al guvernului a publicat o înregistrare audio care ar dovedi corupția unor înalți oficiali. Oamenii au cerut demisia premierului și a procurorului-șef. 

Cel care a făcut dezvăluirile și a chemat oamenii la protest este Peter Magyar, fostul soț al președintei Judit Varga, care a demisionat brusc după un scandal, în urmă cu o lună. Fișierul audio prezintă o conversație dintre cei doi. La momentul înregistrării, Judit Varga era ministru al Justiției. 

Peter Magyar, avocat: ”În această dimineață, am predat o înregistrare Procuraturii Generale, în care se poate auzi ministrul Justiției de atunci spunând că anumite cercuri din guvern ar fi putut interveni în documentele de anchetă și ar fi putut manipula activitatea organelor de anchetă în deplină impunitate, chiar și în această clădire, din spatele meu.”

Judit Varga nu a contestat autenticitatea înregistrării. Însă și-a acuzat fostul soț că încearcă să-și atingă obiectivele politice cu orice preț. Magyar a devenit un critic al guvernului Orban, abia după ce fosta sa soție a trebuit să plece din funcție. Acest lucru s-a petrecut pe fondul unui scandal legat de grațierea complicelui unui pedofil.

Péter Magyar a cerut demisia imediată a procurorului general, Peter Polt, și a adjuncților săi, precum și o anchetă obiectivă în acest caz de corupție la nivel înalt, despre care a spus că va fi posibilă doar după plecarea lui Polt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE