Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția lui Joe Biden, după întâlnirea lui Viktor Orban cu Donald Trump

Premierul Ungariei Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și i-a urat succes în alegerile prezidențiale. Orban a fost unul dintre puținii lideri europeni primiți de Trump la reședința sa din Florida.

Democratul Joe Biden le-a spus jurnaliștilor că ar trebui să fie îngrijorați de relațiile apropiate dintre Donald Trump și Viktor Orban.

Jurnalist: "Sunteți îngrijorat de faptul că (Donald n.r.) Trump continuă să se întâlneacă cu Viktor Orban?"

Joe Biden, președinte SUA: "Dacă eu nu sunt (îngrijorat n.r.)? Voi ar trebui să fiți."

Orban i-a urat succes lui Trump la alegeri

Premierul Ungariei Viktor Orban este unul dintre puținii lideri europeni care i-au urat lui Donald Trump succes la alegerile prezidențiale din noiembrie. Oficialul maghiar a scris pe platforma X:

"Avem nevoie de lideri care să fie respectați și care să poată aduce pacea, iar Donald Trump este unul dintre ei. Premierul maghiar, care a mers în Florida însoțit și de ministrul de Externe, a postat un filmuleț în care a spus că, citez „atunci când Donald Trump era președintele Stateleor Unite, nu a fost război în Orientul Mijlociu și în Ucraina”.

Iar echipa de campanie a lui Donald Trump a publicat un comunicat în care a anunțat că liderul republicanilor și premierul maghiar au discutat despre o gamă largă de probleme care afectează Ungaria şi Statele Unite, inclusiv despre importanţa primordială a unor frontiere puternice şi sigure.

Viktor Orban este considerat unul dintre puținii aliați al lui Vladimir Putin în Uniunea Europeană. La sfârșitul anului trecut, premierul maghiar s-a opus ca Uniunea Europeană să acorde Ucrainei un ajutor financiar în valoare de 50 de miliarde de euro. Deși până la urmă, Ungaria și-a schimbat poziția, ajutorul vital pentru Kiev a fost oferit cu întârziere.

În congresul american, republicanii lui Donald Trump încă mai blochează un ajutor financiar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE