Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONU avertizează asupra situației umanitare din Gaza: Lipsa de alimente, apă potabilă și răspândirea bolilor agravează situația

Bilanțul morților din Fâșia Gaza a depășit pragul de 29 de mii, potrivit Ministerului Sănătății, instituție controlată de Hamas. În acelați timp, ONU trage un semnal de alarmă asupra situației umanitare din Gaza unde, oamenii nu mai au alimente și apă potabilă.

Agențiile ONU avertizează asupra creșterii numărului de decese din Fâșia Gaza. Lipsa de alimente și apă potabilă, dar și răspândirea galopantă a bolilor agravează pe zi ce trece situația din regiune.

Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva până la ”victoria totală”

În același timp, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva până la „victoria totală” împotriva organizației Hamas. De asemenea, el a declarat că trupele își vor concentra operațiunile în orașul Rafah din sudul Fâșiei, în cazul în care ostaticii israelieni nu vor fi eliberați până la începutul Ramadanului.

Recent, armata israeliană a difuzat noi imagini de la începutul războiului. Într-o înregistrare video, se vede cum o mamă și copiii ei sunt conduși pe străzile orașului Khan Younis din Gaza, după răpirea lor pe 7 octombrie.

Luni, avioanele israeliene de război au lovit cu rachete orașul portuar Saida

Conflictul din Fâșia Gaza a dus, de asemenea, la violențe zilnice între Israel și gruparea Hezbollah din Liban, grupare care susține Hamas. Luni, avioanele israeliene de război au lovit cu rachete orașul portuar Saida, având ca țintă un depozit de arme al Hezbollah.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE