Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

OMS a anunțat că pandemia COVID-19 nu s-a terminat. „Rămâne o urgență de sănătate publică internațională”

Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a recomandat că pandemia COVID-19 rămâne o urgență de sănătate publică internațională.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a precizat că este de acord cu avizul Comitetului de Urgență referitor la pandemia de COVID-19 în desfășurare.

„Directorul general al OMS este de acord cu avizul oferit de Comitet cu privire la pandemia COVID-19 în curs de desfășurare și stabilește că acest eveniment continuă să reprezinte o urgență de sănătate publică de interes internațional (PHEIC).

Directorul general recunoaște opiniile Comitetului potrivit cărora pandemia COVID-19 se află probabil într-un punct de tranziție și apreciază sfatul Comitetului de a parcurge cu atenție această tranziție și de a atenua potențialele consecințe negative”, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății, într-un comunicat.

La 11 martie 2020, OMS a declarat COVID-19 pandemie mondială. În aceeași perioadă, liderii UE au stabilit patru priorități care să ghideze răspunsul de urgență al Uniunii Europene la pandemia de COVID-19: limitarea răspândirii virusului, asigurarea furnizării de echipamente medicale, promovarea cercetării pentru tratamente și vaccinuri, sprijinirea locurilor de muncă, a întreprinderilor și a economiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE