Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oficial american: Kim Jong Un intenționează să-l viziteze luna aceasta pe Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong Un intenționează să îl viziteze luna aceasta pe președintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre posibilitatea ca Phenianul să furnizeze Moscovei muniții în războiul din Ucraina, potrivit unui oficial american, citat de The Washington Post. Armata rusă încearcă să își consolideze proviziile de arme pe fondul contraofensivei ucrainene.

După ce s-a întâlnit luni cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, Putin a refuzat să se alăture din nou acordului pentru cereale, pe care Moscova l-a abandonat în iulie, adâncind problema securității alimentare la nivel global. În urma negocierilor, Erdogan a declarat că Ucraina trebuie să ajungă la un compromis cu Rusia în privința acordului.

Putin și Kim se vor întâlni probabil la Vladivostok, un oraș portuar din estul Rusiei, nu departe de Coreea de Nord. Înaltul oficial american care a confirmat întâlnirea a vorbit sub rezerva anonimatului. Casa Albă a declarat săptămâna trecută că are informații care arată că Putin și Kim au făcut schimb de scrisori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE