Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O prietenie pe viață. Cât de mult iubea Regina Elisabeta a II-a câinii corgi

Publicat de: Euronews

Regina Elisabeta a II-a era recunoscută pentru imensa dragoste pentru animale, celebrii săi câini din rasa Corgi fiind o prezență constantă de-a lungul vieții. Cei mai buni prieteni ai săi au fost acești câini simpatici, dar irascibili.

Povestea a început din copilărie, regretata regină având peste 30 de câini de-a lungul vieții.

Oamenii se întreabă acum dacă cei mai fideli prieteni ai suveranei vor fi prezenți și la funeraliile ce vor avea loc luni.

Cu picioare scurte și un lătrat care îi enervează pe mulți dintre britanici, câinii corgi au fost animalele cele mai dragi suveranei.

"Printre alte lucruri care intrigă opinia publică, oamenii se întreabă dacă câinii corgi vor fi prezenți la funeralii. Cei mai buni prieteni ai Reginei au fost câinii corgi, aceste animale irascibile, cu picioare scurte, cu un lătrat care nu este pe placul multor oameni din Marea Britanie, dar care era absolut crucial pentru Regină. Corgii au fost cei care i-au stat alături pe lângă servitorii ei. Este una dintre caracteristicile de marcă ale Reginei. Și nu era un exercițiu de imagine, ci o expresie a dragostei sale pntru animale", a declarat istoricul Robert Lacey.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE