Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în urma unui atac aerian rusesc asupra unui muzeu din Ucraina

O rachetă rusă a lovit marți clădirea unui muzeu dintr-un oraș ucrainean, ucigând unul dintre angajații acestuia și rănind alte 10 persoane. Atacul are loc în momentul în care Ucraina își pregătește forțele pentru o contraofensivă așteptată în primăvară.

Oficialii ucraineni au declarat că armata rusă a folosit rachete de apărare aeriană S-300 pentru a ataca Kupiansk, în regiunea Harkov, lovind muzeul de istorie locală din centrul orașului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat o înregistrare video de la fața locului care arată clădirea ruinată și echipele de intervenție de urgență care examinează pagubele.

"Țara teroristă face totul pentru a ne distruge complet", a declarat Zelenski pe Twitter. "Istoria noastră, cultura noastră, poporul nostru. Ucide ucraineni cu metode absolut barbare".

Ucraina se pregătește pentru o nouă contraofensivă

Guvernatorul regional din Harkov, Oleh Syniehubov, a declarat că trei persoane au fost spitalizate, șapte au fost rănite ușor și se crede că alte două se află încă sub dărâmături. Echipele de intervenție de urgență lucrau pentru a le recupera.

Kupiansk a fost capturat de forțele rusești în primele etape ale invaziei rusești și a fost recucerit de forțele ucrainene într-o contraofensivă surpriză în septembrie.

O femeie a murit, de asemenea, în bombardamentele rusești asupra orașului Dvorichna, în apropiere de Kupiansk, iar doi civili au fost uciși în estul regiunii Donețk, potrivit biroului prezidențial ucrainean.

Armata ucraineană se pregătește acum pentru o nouă contraofensivă masivă, bazându-se pe cele mai recente livrări de tancuri de luptă occidentale și alte arme și pe trupe proaspete care au fost antrenate în Occident.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE