Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Număr record de intervenţii ale salvamontiștilor, în ultimele 24 de ore. Aproximativ 150 de persoane au fost salvate

Salvamontiştii au avut un număr record de intervenţii în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 146 de persoane, dintre care 56 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cele 56 de persoane au fost predate către Serviciile de Ambulanţă sau SMURD, iar un caz a fost predat către elicopterul SMURD-IGAV pentru transport la spital.

„Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, probabil cel mai mare înregistrat vreodată într-o singură zi.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 147 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont România, într-o postare pe Facebook.

În acelaşi interval de timp s-au mai primit 45 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

„Un rezultat statistic nedorit de noi, pentru că acesta a însemnat suferinţa pe faţa celor 146 de persoane salvate şi multă îngrijorare pe faţa prietenilor şi aparţinătorilor, fapt ce ne determină să vă recomandăm prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi să vă invităm să ne fiţi alături în campania de reducere a numărului de accidente montane!”, atenționează Salvamont.

Număr record de accidente pe pârtiile din Poiana Brașov

Cele mai multe solicitări pentru Salvamont au venit din Municipiul Brașov, unde au fost 23 de apeluri către serviciul de salvare montană.

Potrivit Salvamont Poiana Braşov, este cel mai mare număr de accidente înregistrat într-o singură zi din ultimii ani.

„Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat în stare excelentă şi condiţiile meteo au fost cu vizibilitate bună, am înregistrat un număr foarte mare de persoane care au necesitat ajutor medical pe pârtie”, a transmis Salvamont Poiana Braşov pe pagina de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE