Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noapte cu temperaturi de minus 30 de grade Celsius. Cum va fi vremea în weekend

După o noapte cu temperaturi de -30 de grade la Întorsura Buzăului, meteorologii ne anunță că vremea se va încălzi ușor în următoarea perioadă. Se așteaptă, însă, zile cu ploi, lapoviță și ninsoare și riscuri de depunere a poleiului.

Diana Giurgiu, meteorolog ANM: Treptat vremea se încălzește. Și pe parcursul zilei, dar și pe parcursul nopților. Noaptea de sâmbătă spre duminică va fi o noapte cu temperaturi minime ceva mai ridicate, deoarece începând de sâmbătă seara, în special în regiunile nordice, treptat, cerul se înnorează și acest lucru ajută la creșterea temperaturilor.

Însă odată cu aceste înnorări, așteptăm și precipitații. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în estul țării, zona Moldovei și prin vest. În zona de Banat, Crișana acestea urmează să fie mixte. Mare atenție acolo, pentru că pe intervalele cu aceste precipitații mixte, în zonele unde avem ploaie și ninsoare, există riscul de a se produce depuneri de polei.”

Recomandări pentru turiști și pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Termometrele au înregistrat vineri dimineaţa minus 18 grade în municipiul Sibiu, mai frig decât la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde temperatura este de minus 12,8 grade. Şi în Păltiniş, la 1.442 metri în Munţii Cindrel, este mai cald cu şapte grade faţă de municipiul Sibiu, la staţia meteo din staţiune temperatura este de minus 10,9 grade, transmite Agerpres.

La Bâlea Lac este încă risc foarte mare, de gradul cinci (pe o scară de la unu la cinci), de producere de avalanşe şi aici nu este recomandat să se schieze.

În schimb, condițiile sunt foarte bune pentru sporturile de iarnă la Păltiniş, unde stratul de zăpadă măsoară 88 de centimetri şi există pârtii amenajate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE