Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noul premier moldovean Dorin Recean a prezentat obiectivele noului guvern

Noul premier al Republicii Moldova, Dorin Recean, a prezentat joi în parlament programul de guvernare şi componenţa noii echipe cu care îşi propune să realizeze acest program, potrivit Moldpres, Agora.md şi Ziarul Naţional.

În echipa lui Dorin Recean se regăsesc mai mulţi miniştri din guvernul Nataliei Gavriliţă, cu excepţia a patru nume noi.

Este vorba de Veronica Sireţeanu, care a fost propusă la şefia Ministerului Finanţelor, Veronica Mihailov-Moraru înaintată la conducerea Ministerului Justiţie şi Lilia Dabija, care ar urma să conducă Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Totodată, în noul guvern va fi creat un nou minister, cel al Energiei. La conducerea acestuia este propus Victor Parlicov, expert în sectorul energetic.

Care sunt obiectivele de guvernare prezentate de Recean

”Obiectivul planului de guvernare este să implementăm viziunea de dezvoltare a R. Moldova a președintei Maia Sandu și planul de guvernare a partidului PAS. Și să-l ajustam la realitățile curente.

Prioritatea mea este să introducem eficiență și ordine în instituțiile guvernamentale ca serviciile publice să fie eficiente, aproape de cetățeni și mediul de afaceri. Este importantă dezvoltarea economică care stă la baza tuturor necesităților.

O altă prioritatea este pacea și stabilitatea. A, spus că trăim vremuri tulburi, vremuri care nu au mai fost de la al Doilea Război Mondial și trebuie împreună să facem față acestor provocări.

Trebuie să consolidăm capacitatea de apărare, să investim în capacitatea tehnică și umane ca să apărăm și în apărarea ordinii publice. Liniștea și pacea sunt fundamentale pentru dezvoltarea noastră socială.”, a declarat Dorin Recean, potrivit Agoda.md.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE