Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul desemnat al Republicii Moldova: „Suntem în cel mai înalt risc de provocări de la al Doilea Război Mondial încoace”

Dorin Recean, desemnat să formeze noul Guvernul de la Chișinău, a declarat, vineri că Republica Moldova se află în „cel mai înalt risc de provocări”, motiv pentru care consolidarea securității reprezintă o prioritate.

Dorin Recean a afirmat că va lua măsuri pentru formarea echipei guvernamentale.

„(...) Trebuie să conștientizăm că de la al Doilea Război Mondial încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare, avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate astfel încât toată lumea să se simtă în siguranță. Și dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației. Trebuie să implementăm toate condiționalitățile, dar atent, nu de aceea că trebuie să bifăm, dar de aceea că aceasta este modalitatea de asigura bunăstare în țară”, a declarat Dorin Recean, conform agenției IPN.

Dorin Recean a fost desemnat de președintele Maia Sandu să formeze noul Guvern de la Chișinău, după ce Natalia Gavrilița și-a dat demisia.

În 2022, el a fost numit consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale. Recean a fost ministru de Interne în Guvernul condus de Vlad Filat și Executivul lui Iurie Leancă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE