Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noua lansare NASA. Serviciul de streaming NASA+ va fi disponibil anul acesta pe Smartphone și TV

NASA lansează, anul acesta, un serviciu de streaming gratuit pentru public, care va putea fi accesat de pe smartphone și TV. Agenția și-a propus să arate publicului lansările în spațiu și multe alte povești legate de știință și explorarea universului în care trăim. Platforma va avea denumirea NASA Plus.

Mai mult spațiu, mai multe rachete, mai multă știință și mai multe misiuni. Asta promite NASA să arate lumii cu noua platformă de streaming. Pe lângă live-urile și înregistrările cu lansări în spațiu, pe paginile oficiale NASA există deja conținut video despre exploratori, dar și răspunsuri la diferite curiozități.

Doug Rowland, expert în heliofizică: Când întrebarea este ''unde începe spațiul?'', asta depinde de viziunea ta. Dacă vrei să știi unde se termină atmosfera, punctul este la 400 de mile deasupra ta. Dar spațiul de acolo nu este gol, este plin de lucruri interesante. Asta studiem noi, la NASA.

Cu mii de ani în urmă, toți oamenii cunoșteau planetele luminoase, pe care le vedeau cu ușurință pe cer: Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn. Experții NASA explică într-un alt video cum au fost denumite aceste planete.

Aveau nume diferite pentru planete, pe care noi le folosim în engleză. Toate provin din nume romane. Vechii astronomi ai Europei scriau în latină, iar latina era limba Imperiului Roman. Așa s-a ajuns la aceste nume romane, după zeii lor: Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn.

Serviciul de streaming NASA+ nu va avea reclame și va fi disponibil gratuit prin aplicația cu același nume, pe smartphone, tabletă și TV.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE