Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nordul Italiei rămâne sub cod roșu de inundații. 14 oameni au murit și 36.000 au fost evacuați în urma dezastrului natural

Italia rămâne în alertă din cauza inundațiilor care au făcut deja 14 morți. Potrivit presei din Peninsulă, 36 mii de oameni au fost forțați să își părăsească locuințele, după ce apele au ieșit din matcă. Premierul Giorgia Meloni va merge mâine în zona cel mai puternic lovită de catastrofă.

Regiunea Emilia-Romagna rămâne sub cod roșu de inundații, după ce ploile au revenit în nordul Italiei. Echipele de salvare și voluntarii se află în continuare în zonă și îi ajută pe oamenii prinși de puhoaie și de alunecările de teren în locuințe.

Crucea Roșie a sărit în ajutorul oamenilor și au fost amenajate adăposturi temporare în săli de sport și clădiri publice din Ravenna. Premierul italian, Giorgia Meloni urmează să revină în țară mai devreme de la summitul G7 și va ajunge și ea în zonele inundate.

Un accident a avut loc în Lugo, unde un elicopter, care intervenea la remedierea unei linii electrice s-a prăbușit. Autoritățile estimează că pierderile în urma dezastrului natural se vor ridica la mai multe miliarde de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE