Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zmeura de Aur 2024. ''Expend4bles'', cele mai multe nominalizări. Cine a fost selectat la categoria ”cel mai prost actor”

”Expend4bles”, al patrulea film din franciza ”The Expendables”, a primit nu mai puțin de șapte nominalizări la premiile Zmeura de Aur. Aflate la a 44-a ediție, Razzie Awards ”recompensează” cele mai neinspirate filme și interpretări actoricești, relatează revista Variety, citată de Agerpres.

În timp ce Academia de Film din Statele Unite a anunțat nominalizările la Premiile Oscar 2024, organizatorii Zmeurei de Aur au selectat cele mai proaste filme ale anului.

''Expend4bles'', șapte nominalizări la Zmeura de Aur 2024

Filmul ”Expend4bles'”, cu Sylvester Stallone în rolul principal, a primit șapte nominalizări la Zmeura de Aur 2024, considerate opusul Premiilor Oscar.

Pe următoarele locuri, cu cinci nominalizări, se află ”The Exorcist: Believer”, o reluare a clasicei serii horror şi '”Winnie the Pooh: Blood and Honey'', o versiune sângeroasă a poveştii ursuleţului amator de miere. De asemenea, filmele cu supereroi ”Shazam! Fury of the Gods” - din universul DC - şi ”Ant-Man and the Wasp: Quantumania” - din universul Marvel - au primit fiecare câte patru nominalizări, notează sursa citată.

Zmeura de Aur 2024. Russell Crowe și Vin Diesel, nominalizați la categoria ”cel mai prost actor”

În categoria ''cel mai prost actor'' au fost nominalizaţi Russell Crowe (''The Pope's Exorcist''), Vin Diesel (''Fast X''), Chris Evans (''Ghosted''), Jason Statham (''Meg 2: The Trench'') şi Jon Voight (''Mercy'').

În schimb, la categoria ”cea mai proastă actriţă” au fost nominalizate Ana de Armas (''Ghosted''), Megan Fox (''Johnny & Clyde''), Salma Hayek (''Magic Mike's Last Dance''), Jennifer Lopez (''The Mother'') şi Helen Mirren (''Shazam! Fury of the Gods'').

La Zmeura de Aur 2023, ''Blonde'', în regia lui Andrew Dominik, a primit nu mai puțin de opt nominalizări, fiind desemnat ”cel mai prost film”.

Tot atunci, organizatorii Razzie Awards au fost nevoiţi să-şi prezinte scuzele după ce au nominalizat-o pe Ryan Kiera Armstrong (11 ani) la categoria ”cea mai proastă actriţă”, pentru interpretarea rolului din remake-ul peliculei horror ''Firestarter''. Desemnarea tinerei actriţe a fost criticată în termeni duri, inclusiv de Drew Barrymore, protagonista filmului original ''Firestarter'', care a spus că e ''extrem de iritată''.

De asemenea, organizatorii premiilor ”Zmeura de Aur” au puși în situația de a-și cere iertare și pentru crearea unei categorii ce poartă numele lui Bruce Willis. Actorul a fost nominalizat atât de des la ”Razzie Awards” încât a fost creată categoria ”'cea mai proastă interpretare a lui Bruce Willis într-un film din 2021”.

După ce familia actorului a anunțat că Bruce Willis suferă de afazie, ”Zmeura de Aur” a renunțat la această categorie.

Ce sunt premiile Zmeura de Aur 2024 și de ce sunt acordate

Premiile ”Zmeura de Aur” au fost fondate în anul 1981, iar nominalizările sunt stabilite de un comitet de selecție, după ce membrii își exprimă preferințele prin vot. Cei care vor să obțină statutul de membru al Razzies trebuie să plătească o taxă anuală de 40 de dolari sau o taxă pe viață, în valoare de 500 de dolari.

''Câştigătorii'' Zmeurei de Aur 2024 vor fi anunţaţi în ajunul galei Oscar, pe 9 martie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE