Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi reguli în Canada. Fiecare țigară va avea o etichetă

Canada va deveni prima țară din lume în care țigările vor fi etichetate diferit, în sensul că fiecare țigară va fi inscripționată cu un mesaj, iar imaginile și graficele de pe pachete vor fi mai dure.

Decizia va intra în vigoare de pe 1 august 2023 și va trebui pusă în aplicare până cel târziu la finalul lunii iulie 2024. Pentru trabucuri și țigările cu foi, regula va trebui aplicată până la finalul lunii aprilie 2025.

În Canada, fiecare țigară va fi etichetată cu mesaje de avertizare

"Acest pas curajos va face ca avertismentele în ceea ce privește sănătatea să fie, practic, inevitabile", a spus Carolyn Bennett, ministrul pentru sănătatea mentală și adicții, care susține că tutunul ucide 48.000 de canadieni anual.

Astfel, pe țigări vor fi prezente trei avertismente, în engleză și franceză: "otravă în fiecare fum", "fumul de tutun afectează copiii" și "țigările provoacă impotență".

Consumatorii de tutun continuă să reprezinte una dintre cele mai mari probleme de sănătate ale Canadei și una dintre principalle cauze care provoacă deces prematur.

Rob Cunningham, analist senior la Societatea Canadiană de Cancer, spune că țara va avea cel mai bun sistem de avertizare pentru sănătate, referitor la tutun, din întreaga lume.

În plus, în Canada sunt interzise deja reclamele la țigări și la produse din tutun, iar avertismentele de pe pachete sunt în vigoare tocmai din 1972. Îar în 2001, Canada a devenit prima țară care a cerut companiilor producătoare de țigarete să includă imagini de avertizare pe pachete.

  • Organizația "Health Canada" are ca strategie reducerea utilizării tutunului cu 5% până în 2035.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE