Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Fumatul a devenit interzis în Mexic. Patronii de restaurante susțin că vânzările vor scădea după interdicție

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Fumatul a devenit un lucru interzis în Mexic. Țara a adoptat acum câteva zile una dintre cele mai stricte legi anti-tutun din America Latină. Noile reguli interzic total fumatul în toate locurile publice, inclusiv hoteluri, parcuri și plaje.

Interdicția totală, care limitează, în esență, fumatul la locuințe private, face parte din Legea generală pentru controlul tutunului din Mexic. Patruzeci și opt de ore mai târziu, localnicii rămân împărțiți în privința acestei decizii.

„Este și bine și rău în același timp. E bine pentru că ne afectează pe toți, dar în același timp este rău pentru că ar trebui să poți face ce vrei cu sănătatea ta”, a precizat Pedro N., locuitor din Mexico City

„Oamenii nu vor mai veni în restaurantul nostru, pentru un pahar, pentru că toată lumea fumează în zilele noastre, toată lumea vrea să fumeze. Este clar că vânzările noastre vor scădea”, a menționat Daniela, angajată a unui restaurant.

Unii mexicani ridică semne de întrebare cu privire la modul în care va fi aplicată legea anti-fumat. Ei se tem că în loc să dea amenzi, polițiștii corupți o pot folosi ca pretext pentru luare de mită.

Distribuie

Taguri