Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi dispute ale liderilor coaliției pe energie. UDMR vrea subvenții pentru lemnele de foc

Liderii coaliției de guvernare se reunesc astăzi în ședință la Palatul Victoria. Principalul punct de pe agenda discuțiilor îl reprezintă chiar situația din domeniul energiei.

Ordonanța adoptată de guvern la începutul acestei luni, care reduce numărul beneficiarilor schemei de compensare și plafonare, urmează să fie modificată în Parlament.

PSD și-ar dori ca și bisericile, companiile de utilități și cele de transport public să beneficieze de preț plafonat la un leu pentru 85% din consumul de energie electrică.

La rândul lor, cei de la UMDR propun ca și românii care se încălzesc cu lemne să primească o subvenție de 150 de lei pe metrul cub în limita a cinci metri cubi.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că impactul bugetar al noii ordonanțe privind compensarea și plafonarea va fi de aproximativ 40 de miliarde de lei pentru un an.

Pe lângă subiectul energiei, alte două teme au generat dispute în coaliție: propunerile PSD de majorare a salariului minim lunar la 3.000 de lei și creșterea pensiilor cu minimum 10 la sută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE