Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi atacuri în Kiev și Zaporojie. Volodimir Zelenski a lăudat armata țării sale pentru modul în care s-a apărat de atacuri

Rușii au lovit din nou regiunile Kiev și Zaporojie în noaptea de miercuri spre joi. Alarmele au sunat necontenit, iar oamenii au fost direcționați către adăposturile antiaeriene. În replică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că armata rusă nu face altceva decât să își pună oamenii în pericol.

Kievul a fost din nou ținta atacurilor rușilor în cursul nopții trecute. Și orașul Zaporojie din sud-estul Ucrainei, acolo unde se află centrala nucleară, a fost atacat, potrivit primarului de acolo. Președintele Ucrainiei, Volodimir Zelenski, a lăudat armata țării sale pentru modul în care s-a apărat de atacuri.

„Cele mai crâncene lupte se dau în regiunea Donețk”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Cele mai crâncene lupte se dau în regiunea Donețk: direcția Bakhmut-Avdiivka. Nebunia comandamentului rus este acum cel mai vizibil acolo: zi de zi, timp de luni de zile, ei conduc oamenii de acolo spre moarte, concentrează puterea maximă a loviturilor de artilerie. Toți soldații noștri care dețin poziții în aceste direcții din regiunea Donețk sunt, pur și simplu, niște eroi. Acțiunile active în alte direcții continuă. Astăzi aș dori să recunosc soldații Brigăzii 25 Aeropurtate pentru curajul lor în eliberarea teritoriilor ocupate din regiunea Luhansk. În general, ne consolidăm pozițiile peste tot pe front, reducând capacitățile ocupanților, distrugându-le logistica și pregătind vești bune pentru Ucraina.”

Potrivit publicației ucrainene „Kyiv Independent”, directorul CIA, William Burns, ar fi călătorit în Ucraina la începutul acestei luni și a avut întâlniri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu alți oficiali. Șeful CIA ar fi întărit angajamentul Statelor Unite de sprijini Ucraina în lupta împotriva agresiunii rusești, inclusiv prin continuarea schimbului de informații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE