Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi atacuri ale rușilor în Ucraina, în timp ce președintele Zelenski este la summitul NATO. Cel puțin doi morți și 12 răniți, în bombardamente

Rușii au atacat cu drone iraniene mai multe regiuni din Ucraina, în timp ce Volodimir Zelenski participă la summitul NATO de la Vilnius.

Cel puțin doi oameni au fost uciși și peste 12 au fost răniți, printre care și un copil. Pe de altă parte, Kievul spune că armata Ucrainei a făcut progrese în contraofensiva sa. Atacul rușilor a vizat regiunile Zaporojie, Herson, Harkiv și Donețk, au precizat autoritățile ucrainene.

La Zaporojie, artileria rusă a lovit zone rezidențiale, un bărbat de 85 de ani fiind ucis. Nu mai puțin de 60 de atacuri ar fi avut loc în această regiune, iar 43 de clădiri au fost avariate, potrivit presei de la Kiev. La Herson, o persoană a murit și cel puțin cinci au fost rănite, printre care și un copil. Pe de altă parte, Kievul susține că armata sa a făcut progrese în apropiere de Bakhmut, Melitopol și Berdiansk.  

La Summitul NATO de la Vilnius participă și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în calitate de invitat special. În ciuda asigurărilor lui Stoltenberg privind locul Ucrainei în NATO, convenit de principiu la București, în 2008, președintele Volodimir Zelenski a atras atenția că ar fi absurd ca Ucraina să nu primească un calendar pentru invitaţia de aderare la NATO. El a marșat pe ideea că absența unei decizii va încuraja agresiunea Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE