Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kievul a inițiat cursuri pentru civilii care doresc să învețe tehnici de luptă

Administrația orașului Kiev a început cursuri de pregătire gratuite pentru civilii care doresc să învețe tehnici de supraviețuire. Printre altele, oamenii pot învăța cum să tragă cu arma, să acorde primul ajutor și să recunoască minele terestre.

Mai mult de jumătate din suprafața Ucrainei ar putea fi minat  

Într-o clădire municipală din Kiev, civilii se antrenează cu o replică a unei mitraliere. Instrucția se face cu ajutorul unui simulator de antrenament cu arme, care se bazează pe realitatea virtuală. Cei aproape 20 de participanți, majoritatea femei, nu au mai folosit niciodată o armă de foc.

Femeie: ”Ceea ce ne-a spus instructorul despre terenurile minate nu m-a speriat, dar ne-a reamintit că Kievul este un oraș în prima linie a frontului și trebuie să ne gândim la asta. Eu am simțit că trebuie să fiu mai atentă.”

Acestea și alte abilități ar putea fi folosite într-un mediu ostil provocat de atacuri cu rachete. În timp ce luptele de pe front au intrat în mare parte în impas, atacurile cu rachete rusești continuă să lovească zonele rezidențiale. Acestea provoacă distrugeri și victime aproape zilnic, în întreaga țară.

Bărbat: ”Am venit la instruire pentru a le putea explica copiilor mei că există mine care pot sfâșia mâini și picioare și pot lua vieți. Acest lucru este greu de explicat copiilor, iar eu vreau să-i spun acest lucru fiului meu.”

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne Ucrainean, mai mult de jumătate din suprafața Ucrainei ar putea fi minată, adică o suprafață echivalentă cu cea a statului american Florida. Potrivit adjunctului-șef al securității municipale din Kiev, anul trecut experții au instruit aproape 15.000 de persoane, dintre care 3.000 s-au înrolat în armată.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE