Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noaptea Albă a Galeriilor pentru iubitorii de artă. Tablouri digitale au fost expuse în galeriile din Craiova

Sculpturi, unele chiar din hârtie, picturi abstracte, fotografii, dar și reprezentări artistice în format digital. Lucrările inedite au fost expuse la Noaptea Albă a Galeriilor în Craiova. Artiștii contemporani au exprimat teme actuale, de la invazia de mâncare fast food, la pandemie, război sau chiar la fake news.

Odată cu lăsarea serii, galeriile de artă din Craiova s-au deschis larg publicului pentru o adevărată Noapte Albă. Iubitorii de artă s-au bucurat de expoziții ale artiștilor din țară și din străinătate. Șase galerii de artă au rămas deschise până la miezul nopții. 

Vizitator: ”Am văzut galeria de pe stradă. Eu fac cursuri de desen la Palatul Copiilor și am aflat și de eveniment și mi-a plăcut foarte tare.”

Atât lucrările de pictură, cât și cele fotografie și de sculptură de la la Galeria de Artă din Craiova au avut o singură temă: Invazia, reprezentată de artiști cu exemple din realitatea cotidiană.

Non, artist:Atât lucrările de pictură, cât și cele fotografie și de sculptură de la la Galeria de Artă din Craiova au avut o singură temă: Invazia, reprezentată de artiști cu exemple din realitatea cotidiană.”

Nuria Gioroceanu, artistă: ”Chiar cu două zile înainte de a preda lucrarea am găsit un caiet al prietenului meu cu foarte multe informații legate de drept, deschis pe masă. Și m-am gândit invazie, invazie de informații, de ce nu?! Iar apoi am mers mai departe pe acest fir și m-am gândit la informații, adică fake news.”

Ioana Fluerașu, curator Noaptea Galeriilor: ”În această galerie expun 42 de artiști, plus numeroși artiști care îi vedeți pe plasme. Artă de toate felurile, pictură, sculptură artă digitală, fotografie.”

Pentru cei care nu reușesc să ajungă la Noaptea Albă a Galeriilor, expozițiile de la Galeria de Artă din Craiova vor rămâne deschisă până la sfârșitul lunii octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE