Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expoziție interesantă la Timișoara. Ce pot vedea românii la ”Individual Compus”, până pe 3 decembrie

Comenduirea Garnizoanei din Timișoara este una dintre cele mai vechi clădiri din orașul de pe Bega, un imobil cu o istorie de peste 300 de ani.

În anul 1852, aici a fost găzduit împăratul Franz Joseph, iar în 1923, Regele Ferdinand și Regina Maria au plantat în fața clădirii doi stejari. Un secol mai târziu, imobilul a devenit un centru al artei contemporane.

Timișorenii cunosc foarte bine acest spațiu: Comenduirea Garnizoanei. Anul acesta, cu ocazia evenimentului Timișoara Capitală europeană a Culturii, spațiul a devenit un punct de atracție pe harta artei contemporane. Zeci de artiști tineri, români, dar și străini, își expun lucrările în această clădire istorică.

Individual Compus-este o expoziție care pleacă de la premisa că arta unește oamenii, nu îi dezbină. Iar artiștii pot da naștere, în ciuda diferențelor, unui mesaj comun.

”Aici este un lucru pe care eu sper că lumea îl poate, se poate lăsa inspirată de această existență a diversității în lumile artelor contemporane, să se inspire și să privească lumea în compoziție.

Diversitatea lumii s-o privească în compoziție, nu ca pe ceva ce trebuie să fie o singură narativă, un singur mod de a fi, stânga-dreapta, fight, bătaie, nu e ca mine, e ca tine, nu e ca tine, e ca mine etc.

Două lucruri care pot să pară atât de contrarii, albastrul și portocaliul pot să stea foarte bine împreună în istoria artei, știm asta, în compoziție, despre asta este expoziția.”, a declarat Alex Radu, curator al expoziției.

Ce pot descoperii românii la expoziție

Pictură, instalații video, performance și chiar poezie prezentă în forme neașteptate, toate sunt parte din expoziția colectivă a 37 de artiști.

În una din sălile expoziției, zeci de perechi de pantofi din porțelan îi așteaptă pe vizitatori, pe un ring de dans simbolic.

Piesele au fost realizate de artista germană Olivia Berckemeyer, după pantofii artiștilor prezenți în expoziție. Mesajul? ”Try walking in my shoes-Încearcă să mergi cu pantofii mei. Pune-te în locul unui artist”

Expoziția Individual Compus poate fi vizitată la Comenduirea Garnizoanei din Timișoara până pe data de 3 decembrie, de marți până duminică, începând cu orele 17:00. Accesul este gratuit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE