Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsori și lapoviță în toată țara, până vineri dimineață. Prognoza ANM

Meteorologii ANM au emis o informare de vreme rea pentru toată țară, valabilă până vineri dimineață.

În toate zonele, se vor înregistra ninsori și lapoviță, cu depuneri de polei și vânt puternic. Ninsori vor fi mai ales în zona de munte, iar în celelate regiuni precipitații mixte.

Informare meteorologică ANM

Interval de valabilitate: miercuri, 6 decembrie, ora 18 – vineri, 8 decembrie, ora 08

Fenomene și zone vizate: precipitații moderate cantitativ, strat de zăpadă la munte și în Moldova

ANM: În intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat de 20 l/mp.

La munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie) vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40...45 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza.

Temperaturile au scăzut în toată țara, iar în mai multe regiuni meteorologii se așteaptă la ploi, lapoviță și ninsoare. În Capitală, este posibil să se depună zilele acestea și un strat subțire de zăpadă.

Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM: ”Astăzi, vor continua ninsorile în Moldova, Muntenia, zonele de munte. Mâine, poimâine, pe arii restrânse, posibil să mai fie câte un fulg, burniță sau ploaie slabă.

Va apărea local ceață, în orele dimineților și noaptea, în majoritatea zonelor de câmpie.

Duminică, din nou se înmulțesc precipitațiile în partea de vest, de nord și de centru a teritoriului. În rest, vor fi doar pe suprafețe restrânse.

Zilele următoare, vor fi temperaturi apropiate de ce ar trebui să avem la această dată. Pozitive în marea lor majoritate ziua și negative noaptea. Duminică vor crește ușor, până joi”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE