Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsori abundente în SUA, la început de aprilie: Stratul de zăpadă a ajuns până la 60 de centimetri în unele zone

O furtună de zăpadă a lovit nord-estul Statelor Unite ale Americii. Au fost ninsori abundente și vânt puternic, iar sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Statele Maine și New Hampshire au fost cele mai afectate de întreruperile de curent. Autoritățile locale spun că zăpada grea și umedă a doborât copacii și liniile electrice.

Mii de locuințe au rămas fără curent electric

Localnică: Este ceva special să ai zăpadă în aprilie și să te poți bucura de ea. E distractiv să locuiești în Maine. Ne-a lipsit zăpada, așa că este o întâmplare aparte de iarnă, ca un cadou.

Meteorologii spun că stratul de zăpadă a ajuns și până la 60 de centimetri. Oamenii au ieșit cu lopețile să curețe străzile, iar autoritățile au pus în funcțiune mașinile de deszăpezire.

Localnic: Curăț aleea pentru soția mea. Încerc să iau zăpada topită ca să nu înghețe la noapte. Se pare că e apă în mare parte. În acest moment, da, dar știu că se va transforma în gheață în scurt timp dacă nu o scot.

Școlile din zonele afectate au fost închise

Serviciul meteorologic a declarat că a fost cea mai mare furtună de zăpadă din aprilie care a lovit regiunea din 2020 încoace. Școlile din zonele afectate au fost închise, iar mai multe zboruri au avut întârzieri.

Mai în sud, în orașul Boston, furtuna a adus ploi abundente și vânturi puternice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE