Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicuşor Dan, despre lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare din Capitală, afectate de războiul din Ucraina

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a spus că pentru 2022 ar fi trebuit să fie reabilitați 50 de km de rețea de termoficare, în Capitală, dar acestea ar fi fost blocate de războiul din Ucraina și criza conductelor și, în general, a metalului.

„În 2024 o să fim la 200 din 1.000 ( n.r. de kilometri de reţea reabilitată) şi o să fim pe pantă crescătoare, în sensul că avariile vor fi tot mai mici (...). Până în 2015 s-au reabilitat cam 100 de kilometri (...). În 2016 a început mandatul Gabrielei Firea, au fost mici creşteri şi s-a ajuns în 2020 la 20 de kilometri pe an, în 2021 noi am făcut tot 20 de km/an, pentru 2022 ne-am asigurat toate condiţiile să facem 50 de kilometri, în sensul că avem licitaţie deja făcută, licitaţiile făcute pe patru tronsoane cu privaţi (...). Din păcate, ne-a lovit războiul din Ucraina şi criza conductelor, în general a tot ce înseamnă metal. În 2022 am fi putut să mergem la 50 de km, aşa realist, o să mergem pe la 30”, a transmis primarul Capitalei, la emisiunea Insider Politic, potrivit Agerpres.

Primarul general al Capitalei a estimat că până la finalul mandatului său, în 2024, vor fi reabilitaţi 200 din cei 1.000 de kilometri de reţea de conducte, iar avariile privind apa caldă şi căldura vor fi „punctuale şi tot mai mici”.

El a adăugat că a preluat administraţia Bucureştiului când oraşul era „un bolnav în comă” din cauza nefinanţării și a explicat ce fel de investiții făceau foștii primari ai capitalei. Nicușor Dan a mai spus că un lucru bun, de când a venit el, este acela că nu se mai vorbeşte de corupţie în primărie.

„Primarul Oprescu, de exemplu, a găsit datorii de 100 de milioane de euro la termoficare şi le-a dus la 900 de milioane de euro. Primarul Firea, fără să facă mari lucrări de investiţii, avea un buget de 4 miliarde şi cheltuia în fiecare an 5 miliarde, pe fel de fel de târguri, evenimente.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE