Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan anunță ce se întâmplă cu lucrările la sistemul de termoficare. ”Iarna viitoare va fi mult mai bine”

Primarul general Nicuşor Dan s-a arătat încrezător că iarna viitoare va fi mult mai bine în ceea ce priveşte modul în care va funcționa sistemul de termoficare din Bucureşti. Edilul Capitalei a afirmat că în acest an au fost deschise mai multe șantiere și și-a stabilit ca obiectiv în acest mandat să fie înlocuiți aproape 180 de kilometri de conducte din rețea.

"O să fie mai bine, mult mai bine, pentru că pleacă şi aceste proiecte care sunt finanţate cu fonduri europene. Spre deosebire de anul trecut, când am avut vreo cinci şantiere mari, anul acesta o să avem vreo 12 şantiere mari", a declarat Nicuşor Dan, sâmbătă, într-o emisiune la Prima TV, potrivit Agerpres.

Cele mai mai pierderi se înregistrează în rețeaua principală de termoficare, a explicat edilul Capitalei.

”Asta înseamnă între CET-uri şi punctele termice. După aceea avem aşa-numita reţea secundară, care este între punctele termice şi blocuri. Aici pierderile sunt mult mai mici şi aici sunt reparaţii care se fac. Dar problema mare este pe reţeaua principală", a afirmat Nicuşor Dan, conform sursei citate.

Primarul general a mai precizat că în acest mandat ţinta sa sunt 150 - 180 de kilometri. "O să fie vreo 150, aş zice eu. Poate 180", a adăugat Nicușor Dan.

În urmă cu două zile, primarul general a anunțat că pe șantierul deschis în zona Ferentari, Compania Municipală Energetica Servicii execută lucrări de montare a conductelor pe o lungime de 1,2 km în punctele termice din zona Petre Ispirescu.

”De asemenea, se lucrează la finalizarea lucrărilor de schimbare a conductei magistrale pe strada Sebastian, astfel încât să realizăm proba de presiune în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește șantierul deschis în zona Grozăvești, se lucrează la schimbarea conductelor pe Calea Dorobanților, precum și la finalizarea lucrărilor de modernizare a racordurilor la punctul termic din apropierea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE