Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, explicații despre declarația pe propria răspundere pentru facturile plafonate. „ANRE trebuie să găsească o formulă”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) trebuie să găsească o soluție, în condițiile în care furnizorii de energie afirmă că legea plafonării prețurilor la energie și gaze i-ar obliga pe toți clienții să trimită declarații pe propria răspundere pentru a beneficia de prețurile diminuate.

„Este vorba despre o procedură tehnică. Dacă înt-adevăr există acest aspect, atunci așa cum s-a făcut de fiecare dată, ANRE trebuie să găsească o formulă prin care odată ce legea a fost aprobată, normele tehnice să prevadă modul în care soluționează această problemă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nouă milioane de clienți casnici ar trebui să trimită declarații pe proprie răspundere ca să poată beneficia de prețuri mici la energia electrică, susține șeful Asociației Furnizorilor de Energie din România. Reprezentanții ANRE susțin însă că numărul românilor obligați să depună aceste documente este de maximum 700.000, adică doar cei care vor preț plafonat pentru o altă adresă decât cea de domiciliu. La mijloc este interpretarea unui articol din legea care modifică plafoanele pentru prețul electricității și gazelor naturale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE