Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea rea în Europa: Mai multe țări se confruntă cu inundații și ninsori abudente

Vreme extremă a cuprins Europa. În Portugalia și Spania, oamenii se confruntă cu inundații, iar în Franța, ninsorile puternice au provocat haos pe șosele și au lăsat 1.200 de case fără curent electric.

Cod portocaliu de vreme rea

O furtună atlantică a adus ploi abundente în Portugalia și Spania. În Lisabona au fost inundate case și drumuri. Mai multe școli au rămas închise, iar trenurile, metrourile și autobuzele nu au circulat. În aproape toate districtele din Portugalia a fost emis cod portocaliu de vreme rea, iar meteorologii prognozează că ploile vor continua. Oficialii portughezi anunță că deja s-au înregistrat pagube de milioane de euro. Și în Spania, a fost decretată stare de urgență în 10 localități, unde ploile au spălat mai multe drumuri și au inundat cartiere întregi.

Franța se confruntă cu ninsori puternice. Traficul rutier a fost puternic perturbat. În regiunea Burgundia, trei oameni au murit în urma accidentelor rutiere. Din cauza ninsorilor abundente, 1.200 de case au rămas fără electricitate. Vremea rea a perturbat și traficul aerian. Un sfert din zborurile de pe Aeroportul Orly din Paris au fost anulate.

Vremea extremă este prezentă și în Statele Unite. În nord au căzut ninsori abundente, iar sudul a fost lovit de tornade. În orașele Dallas și Fort Worth din statul Texas, furtuna a avariat grav mai multe clădiri. În Grapevine, cinci oameni au fost răniți în timpul furtunii, au anunțat autoritățile.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE