Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion și în prima săptămână din 2023

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Meteorologii au anunțat că în următoarele patru săptămâni, în România, vor alterna perioadele cu temperaturi scăzute şi cu unele peste mediile normale în timpul iernii. De asemenea, în mai multe zone ale țării este posibil să apară precipitații, inclusiv sub formă de ninsoare.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo, valabilă până la data de 9 ianuarie 2023.

Prognoza meteo în perioada 12 - 19 decembrie

În săptămâna 12-19 decembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice şi local în cele sudice, estice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele sudice şi centrale, dar şi deficitar, local, în nord-estul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămâna 19-26 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru Revelion 2023

În săptămâna 26 decembrie- 02 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales la munte. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

Vremea în prima săptămână din 2023

În săptămâna 02-09 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Distribuie

Taguri