Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Răspunsul lui Nicolae Ciucă pentru primarii care cer salarii mai mari. „Legea a fost contestată”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că legea prin care au fost majorate salariile primarilor a fost contestată la Curtea Constituțională, iar Guvernul va pune în aplicare prevederile actului normativ, după ce va exista o decizie a judecătorilor constituționali.

Șeful Executivului a făcut aceste declarații după ce s-a întâlnit cu primarii din Asociația Municipiilor

„Știm cu toții că există o lege care a fost aprobată în Parlament. A fost contestată. Se află în analiză la CCR. Odată ce va exista o decizie a CCR, vom proceda în conformitate cu aceasta”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a explicat că nu a discutat cu primarii despre proiectele finanțate prin programul „Anghel Saligny”, ci despre „implementarea PNRR, descentralizarea și asumarea implementării prin PNRR și a celor prin cadrul financiar multianual 2021 - 2027”.

Legea ce prevede creșteri de salarii pentru primari, contestată la CCR de USR

La începutul lunii octombrie, Uniunea Salvaţi România a depus o sesizare la Curtea Constituţională pe legea prin care coaliţia PSD-PNL-UDMR a majorat cu până la 2.000 de lei indemnizaţiile pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene.

Sesizarea este semnată şi de deputaţii Forţa Dreptei şi ea nu împiedică majorarea salariilor celorlalte categorii de bugetari, majorare care s-a făcut de la 1 august prin OUG 115/2022, în vigoare în acest moment, se arată într-un comunicat al USR, citat de Agerpres.

USR a sesizat CCR cu privire la legea de aprobare a OUG 115/2022, lege adoptată la sfârșitul lunii septembrie de Parlament şi prin care şefii de consilii judeţene şi primarii primesc majorări a indemnizaţiilor de până la 2.000 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE