Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mercedes va fabrica în România motoare pentru mașinile electrice. Când începe producția la uzina din Sebeș

Constructorul german Mercedes-Benz a prezentat miercuri un plan în valoare de peste un miliard de euro pentru a-și adapta capacitățile globale de producție la fabricarea de sisteme de propulsie electrice, de la asamblarea de baterii, motoare, la punți electrice, începând din 2024. Strategia grupului auto prevede că uzina din Sebeș va produce motoare pentru mașini electrice.

Uzinele Mercedes din Germania, mai exact cele din Kamenz şi Untertuerkheim, vor produce bateriile destinate modelelor construite pe viitoarele platforme MMA şi MB.EA. Aceeași decizie a fost luat și în cazul uzinei din Beijing, unde se produc deja baterii destinate modelelor electrice și hibride. În schimb, o altă fabrică dedicată producției de baterii din orașul german Koelleda așteaptă sprijinul Guvernului regional, notează Agerpres.

De asemenea, uzinele Mercedes de la Untertuerkheim, Beijing şi Sebeş, județul Alba, vor construi motoare pentru mașinile electrice, în timp ce fabricile Mercedes de la Hamburg şi Untertuerkheim vor fi responsabile cu asamblarea de punți și componente electrice.

„Nu există nicio uzină care să nu fie inclusă" în acest plan, a declarat directorul de producţie de la Mercedes-Benz, Joerg Burzer, pentru sursa citată.

Conducerea Mercedes şi reprezentanţii angajaţilor au ajuns la un acord în luna iunie pentru ca uzinele din Europa să facă tranziția către producția de vehicule electrice. Astfel, uzina de la Sindelfingen (Germania) va deveni cartierul general pentru producţia de vehicule high-end bazate pe platforma AMG.EA.

Fabricile din Bremen (Germania) şi Kecskemet (Ungaria) vor fi responsabile pentru principalele modele de lux, iar uzinele de la Rastatt (Germania) şi Kecskemet pentru vehiculele de tip entry-level.

Grupul Mercedes-Benz și-a adaptat uzinele de asamblare pentru a putea produce atât vehicule cu motoare pe combustie, cât şi mașini electrice pe aceleaşi linii de producţie. În schimb, asamblarea de baterii şi motoare pe aceeaşi linie este ceva mai complicată, a precizat Joerg Burzer.

Mercedes produce la Sebeș cutii de viteze automate și trenuri de rulare

Unitatea de producţie "Star Assembly" din Sebeş (judeţul Alba) este o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Producţia în unitatea din Sebeş a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează şi varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producţia de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Unitatea de montaj şi producţie SC Star Assembly SRL din Sebeş este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE