Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă: Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Senat, în urma unei reuniuni, că aplicarea cotei unice se face așa cum a fost prevăzută și stabilită inițial.

"Eu am spus că, în acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum este ea stabilită şi cum a fost prevăzută iniţial. S-a discutat şi am discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal şi în urma analizelor pe care le-au prezentat, am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie, într-adevăr, cotă unică", a declarat Ciucă.

Întrebat de către jurnaliștii prezenți dacă din 2023 Guvernul plănuiește să renunțe la anumite facilități fiscale din domeniile IT, construcții sau agricultură, premieru a precizat că există o analiză în curs, care trebuie finalizată.

Totodată, în ceea ce privește eventuale modificări ale taxelor pe care le plătesc firmele în acest, șeful Guvernului a spus că "nu este vorba de modificarea taxelor la companii".

"Tocmai am discutat şi am afirmat că în acest moment, în care am putut să vedem că măsurile economice luate de sprijin a investiţiilor au contribuit la menţinerea echilibrului economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precedent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică la nivelul Guvernului să modificăm sistemul de taxare al companiilor.

Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează şi pe care le vor aduce şi le vor prezenta în coaliţie, după care, în momentul în care în interiorul coaliţiei vom analiza şi vom lua o decizie, o vom prezenta public", a mai adăugat Nicolae Ciucă. 

În ceea ce privește o eventuală taxă de solidaritate, premierul a declarat că o decizie în acest sens va fi adoptată în coaliție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE