Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă cere reducerea cheltuielilor, dar nu prin tăieri de salarii. ”Să nu inducem niciun fel de temere către oameni”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că a cerut tuturor instituțiilor care sunt ordonatori de credite să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor, în condițiile în care există un deficit în primul trimestru din 2023. Șeful Executivului a dat asigurări că ”nu se pune problema reducerii salariilor și investițiilor”, ci doar despre o ”mai bună chibzuială” în gestionarea fondurilor.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă Guvernul ia în calcul reducerea cheltuielilor, în condițiile în care a fost înregistrat un deficit de 20 de miliarde de lei.

”Din analiza cifrelor financiare pe primul trimestru rezultă foarte clar că există un deficit și deficitul acesta nu trebuie să continue să producă efecte pe următoarele nouă luni.

Am cerut tuturor ordonatorilor de credite să gândească reducerea cheltuielilor... reducerea unor sume de bani care să denote o mai bună chibzuială a ceea ce înseamnă gestionarea fondurilor”, a spus Nicolae Ciucă.

Guvernul nu taie salariile și banii pentru investiții

”Nu se pune problema reducerii salariilor, reducerii investițiilor. Discutăm despre o analiză care se va desfășura la nivelul Ministerului de Finanțe, împreună cu alte minister.

Vă rog să nu inducem niciun fel de temere către oameni că s-ar fi gândit cineva la reducerea salariilor sau altor venituri. Aici e vorba doar chibzuiala cheltuielilor la bunuri și servicii”, a explicat Ciucă.

Guvernul vrea să ia măsuri pentru a reduce cheltuielilor cu 20 de miliarde de lei, în așa fel încât deficitul bugetar să un depășească 4,4% din PIB.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE