Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Situația drumurilor închise în nordul României din cauza ninsorilor

Ninsorile au afectat mai multe județe din nordul României, unde joi a fost emisă o avertizare de cod roșu, pentru județele Botoșani și Iași. În acest context, mai multe drumuri au fost închise.

În prezent, în nordul țării este în vigoare un cod portocaliu de ninsori viscolite şi strat consistent de zăpadă. Zonele vizate sunt judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Mureş.

Ce drumuri sunt închise în România din cauza ninsorilor

Astfel, Centrul Infotrafic anunță că a fost întreruptă circulația pe următoarele drumuri naționale (situația comunicată la ora 9:00)

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA ÎNCHISĂ

1. DN 2K Arbore – Milișăuți, județul Suceava;

2. DN 29 Botoșani – Săveni, județul Botoșani.

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA ÎNGREUNATĂ

1. DN 2 Românești – Siret, județul Suceava;

2. DN 17A Rădăuți – Bălcăuți, județul Suceava.

Traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea polițiștilor rutieri.

DRUMURI NAȚIONALE CU RESTRICȚIE 3,5 TONE:

1. DN 29 Manoleasa – Săveni, județul Botoșani;

2. DN 24C Ștefănești – Manoleasa, județul Botoșani;

3. DN 29C Cucorani – Mihăileni, județul Botoșani;

4. DN 29E Stanca – Vama Stanca, județul Botoșani.

Sfaturi pentru a circula în siguranță

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Înainte de a pleca la drum, șoferii trebuie să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze și să-și echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune.

De asemenea, se recomandă șoferilor să sporeascp atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, șoferii sunt sfătuiți să-și păstreze calmul, să respecte toate regulile de circulație şi să nu blocheze intersecţiile. De asemenea, sunt sfătuiți să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curățarea farurilor şi blocurilor de semnalizare, precum și folosirea corespunzătoare a instalaţiei de ventilaţie - climatizare sunt alte recomandări pe care trebuie să le aibă în vedere șoferii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE