Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu. Procurorii susțin că fostul patron OTV ar fi întreținut relații sexuale cu minore

Potrivit surselor Euronews, Dan Diaconescu a primit sentința de arest la domiciliu, în dosarul în care procurorii îl suspecteză de ”două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile”.

”Ca urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, bănuit de comiterea a doua infracțiuni de act sexual cu un minor și 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile, la data de 7 aprilie a.c., Judecătoria Constanța a dispus, fața de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.”, se arată în sentință.

Dan Diaconescu, prima declarație după ce a fost plasat sub arest la domiciliu

”Sper ca în cel mai scurt timp, toată țara și toți telespectatorii dumneavostră să vadă că sunt nevinovat. Sunt nevinovat. Nu am dormit de 48 de ore, nici măcar una. Încerc să aflu de doi ani cine are ceva cu mine. Știam că se va instrumenta acest dosar. S-ar putea să mă întorc în presă peste câteva luni, cu televiziunea și cu emisiunea.”, a declarat Dan Diaconescu.

07/04/2023 , 21:06

Dan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore

Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar în care procurorii îl suspecteză de ”două infracțiuni de act sexual cu un minor, cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile”.

Fostul patron al televiziunii OTV a fost ridicat, joi, de polițiști de la locuința sa din București și dus la audieri la IPJ Constanța.

07/04/2023 , 17:39

Propunere de arestare preventivă pe numele lui Dan Diaconescu

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, pe numele lui Dan Diaconescu.

În propunerea de arest preventiv, procurorii susțin că, în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, fostul patron de televiziune ”a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate.”

07/04/2023 , 07:28

Procurorii susțin că Dan Diaconescu ar fi întreținut relații sexuale cu minore

Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore, în calitate de suspect. Fostul patron al televiziunii OTV este acuzat de procurori c-ar fi comis două infracțiuni de act sexual cu minor în formă continuată şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

”Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, din municipul București, bănuit de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile, persoana în cauză a fost reținută, pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, au anunțat vineri reprezentanții IPJ Constanța.

De cealaltă parte, avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a afirmat joi seară că procurorii îl acuză pe fostul patron al televiziunii OTV că, în urmă cu trei ani, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate, fapte negate de clientul său.

"Acuzaţiile, aşa cum ne-au fost aduse la cunoştinţă prin procesul-verbal, sunt că acum trei ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate (...). Este o vârstă cuprinsă, ca să citez, între 15 şi 18 ani. Întrebându-l pe Diaconescu despre această împrejurare, mi-a spus sec: niciodată nu am întreţinut raporturi sexuale cu prostituate", a spus avocatul, după o a doua percheziţie în apartamentul din Constanţa al lui Dan Diaconescu, potrivit Agerpres.

Avocatul a dat de înțeles că nu este exclus să se fi făcut anumite confuzii sau exagerări în cazul clientului său.

”În momentul în care eşti acuzat de infracţiuni atât de grave, singura speranţă pe care o ai este că la un moment dat vor înţelege şi procurorul de caz, şi ofiţerul de poliţie judiciară şi opinia publică că a fost un exces.

Există posibilitatea să fi făcut anumite confuzii sau exagerări. Există această posibilitate şi este singura de care mă pot agăţa în acest moment, pentru că nu pot să cred că a avut o execuţie judiciară, planificată, făcută cu intenţie, care nu văd cui ar putea să-i fie de folos", a spus Murărescu.

06/04/2023 , 17:57

Dan Diaconescu este audiat la IPJ Constanța

Fostul patron al OTV este audiat la IPJ Constanța. Polițiștii precizează că este vorba de ”un dosar de cercetare penală constituit ca urmare a unei sesizări din oficiu, din data de 15 martie a.c., a poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, Biroul Investigaţii Criminale.”

06/04/2023 , 14:13

Dan Diaconescu, dus la audieri

Fostul patron al televiziunii OTV Dan Diaconescu a fost ridicat, joi, de poliţişti de la domiciliul său din Capitală, el urmând să fie dus la Constanţa pentru audieri.


”La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit”, au precizat anchetatorii.

Dan Diaconescu urmează să fie adus la Constanța, pentru a fi audiat, au precizat surse judiciare pentru Euronews România.

Dan Diaconescu a făcut închisoare pentru șantaj

În noiembrie 2017, Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat din închisoare, după ce a executat la Penitenciarul Rahova aproape doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani şi şase luni închisoare primită pentru şantaj, potrivit Agerpres.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv pe 4 martie 2015 de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Prin decizia instanței, lui Diaconescu i-a fost interzisă desfăşurarea oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, după executarea închisorii.

În acelaşi dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru şantaj şi interzicerea desfăşurării oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, iar Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare tot pentru şantaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE