Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comasarea alegerilor în 2024, în discuție. Nicolae Ciucă: ”Sperăm să găsim o soluție”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că românii își doresc ”într-o proporție majoritară” comasarea alegerilor, așa cum arată sondajele. Premierul a spus că a cerut specialiștilor din partid să identifice soluțiile legale în acest sens, deoarece în 2024 vom avea patru rânduri de alegeri.

”Am decis ca la nivelul specialiștilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate clară pentru o astfel de decizie, ținând cont că din sondajele pe care le-am efectuat într-o proporție majoritară, cetățenii doresc comasarea sau reducerea numărului de alegeri.

Dacă ne uităm la anul viitor, vom vedea că avea patru rânduri de alegeri”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, la Parlament.

Ciucă ar vrea comasarea alegerilor pentru a nu paraliza activitatea guvernamentală

”Din experiența de-a lungul anului cu ceea ce înseamnă campania electorală și alegerile propriu-zise, putem să deslușim simplu că activitatea concretă guvernamentală, administrativă și locală va fi ocupată cu desfășurarea acestui număr foarte mare de alegeri.

Dacă va exista posibilitatea legală ca aceste să fie redus, vom veni cu o propunere, o vom discuta în coaliție și sperăm să găsim o soluție. Dacă nu se va găsi o soluție, vom derula patru rânduri de alegeri”, a afirmat Nicolae Ciucă.

În 2024, în România vor fi organizate alegeri locale, parlamentare, pentru Parlamentul European și pentru președinte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE