Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ceaușescu rămâne fără titlul de Doctor Honoris Causa. Cum motivează Universitatea din București decizia

Senatul Universității din București i-a retras titlul de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Ceaușescu, potrivit unui comunicat al universității.

”Senatul Universității din București (UB) a decis, de jure, în ședința de miercuri, 21 februarie 2024, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din București lui Nicolae Ceaușescu. Această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deși nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp.

Situația de condamnare definitivă și irevocabilă a lui Nicolae Ceaușescu din data de 25 decembrie 1989 se înscrie printre cazurile explicite de retragere a titlurilor onorifice de DHC acordate de UB, conform Regulamentului Universității din București privind acordarea titlurilor onorifice.

Menționăm că Nicolae Ceaușescu nu figura, nici până în prezent, pe lista oficială, publicată inclusiv pe site-ul www.unibuc.ro, a posesorilor titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universității din București”, potrivit unibuc.ro.

Propunerea a fost făcută de Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice.

”Senatul UB a votat propunerea mea de a-i retrage titlul de doctor honoris causa lui Nicolae Ceaușescu, pe care Universitatea i-l acordase în 1973”, a fost mesajul lui Cristian Preda.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE