Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netanyahu recunoaște că Israelul a ucis ”oameni nevinovați” într-un bombardament ”neintenționat” în Gaza. ”Se întâmplă în război”

Benjamin Netanyahu a recunoscut că un bombardament ”neintenționat” lansat de Israel a provocat moartea unor ”oameni nevinovați” în Fâșia Gaza. Premierul israelian a făcut aceste afirmații, după ce au murit șapte lucrători ai World Central Kitchen, o organizație caritabilă ce oferă ajutoare alimentare.

”Din nefericire, în ultimele 24 de ore a fost raportat un caz tragic în care forțele noastre au lovit neintenționat oameni nevinovați în Fâșia Gaza. Se întâmplă în război, facem verificări până la capăt, suntem în contact cu guvernele și vom face totul pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit BBC.

Într-un bombardament al forțelor israeliene a fost lovit luni un convoi care transporta o echipa World Central Kitchen (WCK). Echipa organizației caritabile tocmai descărcase peste 100 de tone de ajutor alimentar adus în Fâșia Gaza pe ruta maritimă din Cipru.

Printre victime se află cetăţeni ”din Australia, Polonia, Regatul Unit, un cetăţean cu dublă naţionalitate americană şi canadiană, şi o persoană palestiniană”, a anunțat organizația WCK, care a decis să îşi ''suspende operaţiunile în regiune”.

Potrivit Agerpres, Polonia şi Spania au cerut explicaţii după incident, în timp ce armata israeliană a promis că va efectua o anchetă.

Israelul a transmis Hamas o nouă propunere de încetare a focului în Fâșia Gaza

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că, prin intermediul negociatorilor din Cairo, a transmis grupării Hamas o nouă propunere pentru încetarea focului în Fâșia Gaza și pentru eliberarea ostaticilor.

”În cadrul discuțiilor, cu medierea utilă a Egiptului, mediatorii au formulat o propunere actualizată care să fie abordată de Hamas”, a precizat biroul premierului Netanyahu.

Potrivit BBC, Israelul se așteaptă ca mediatorii să insiste mai mult pe lângă Hamas pentru a ajunge la un acord. ”Statul Israel continuă să depună toate eforturile necesare pentru eliberarea ostaticilor din Hamas și întoarcerea lor în Israel", se precizează în comunicatul Executivului israelian.

Aproape 33.000 de palestinieni au murit în cele șase luni de la declanșarea războiului Israel - Hamas, au precizat autoritățile locale, controlate de gruparea palestiniană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE