Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Națiunea britanică își plânge suverana | Mii de oameni au adus omagii Reginei Elisabeta a II-a la Londra

Mii de oameni din toate colțurile lumii s-au adunat la Londra, în semn de susținere pentru Regele Charles al III-lea. Mulți încă îi aduc omagii Reginei și speră ca noul suveran, fiul, să preia ambiția și empatia mamei, Majestatea Sa Elisabeta a II-a.

O națiune cu inima frântă, așa ar putea fi rezumată amploarea durerii pe care britanicii o simt după moartea Reginei Elisabeta. Dar o națiune unită acum în jurul noului rege care a fost oficial proclamat într-o ceremonie transmisă în direct pentru prima dată în istorie.

Charles al III-lea își va ocupa locul de monarh la Palatul Buckingham. Miile de flori nu au mai avut loc lângă gardul Palatului Buckingham, iar autoritățile i-au rugat pe oameni să le aducă în Green Park, lângă Palat, pentru ca toți să aibă șansa să-i aducă un ultim omagiu suveranei. Florile sunt însoțite de mesaje, portrete ale Reginei și imagini cu simboluri ale Regatului Unit.

Să sperăm că Regele va face la fel ca mama sa

“Noi admirăm Familia Regală britanică și ne-am dorit să fim astăzi aici și am adus flori pentru Regină. În special copiii. Toată lumea este foarte tristă, pentru că timp de 70 de ani am avut aceeași regină. Ea a făcut atât de multe și a avut o viață frumoasă. Să sperăm că regele va face la fel ca mama sa”, a spus o britanică ce a venit să aducă ultimele omagii suverane.

Pentru că Regina crede că pot

“Este ca o mamă”, spune o altă persoană despre cea care a fost cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. “Te întreba ce faci, cum faci. Obișnuia să cheme studenții mei din cartierele sărace, din ghetou, la Palat. Interacționa cu ei. Îi întreba ce vor să facă în viitor. Când se întorceau la școală spuneau că vor să fie ingineri. Profesorul îi întreba de ce, iar ei răspundeau: «Pentru că Regina crede că pot». Erau motivați să meargă la universitate”, a mai spus acesta.

“Suntem din Ucraina. Respectăm Regina nu doar pentru că era o femeie puternică, cât și pentru că ajuta ucrainenii. Stăm câteva săptămâni și suntem aici din mulțumire pentru această țară și pentru Majestatea Sa. Este o zi tristă în viețile noastre. Suntem îngrijorați pentru ziua de mâine”, au precizat doi ucraineni, aflați în Regatul Unit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE